5 sikre tegn på at nettsiden er utdatert

Finn ut om det er på tide å oppdatere din nettside.

1. Nettsiden er visuelt utdatert

En nettside kan sees på litt som en blind date. Førsteinntrykk er svært viktig. Den besøkende kommer trolig ikke til å trykke rundt på siden hvis den ikke gir et godt inntrykk, visuelt sett. En utdatert nettside kan i verste fall virke useriøs. Dette kan føre til at bedriften din går glipp av gode leads.

En utdatert nettside gir inntrykk av at du ikke henger med i trendene. Det er vanskelig å vise seg som en leder i feltet ditt, hvis nettsiden ikke henger med.

espn.png

Ser nettsiden din slik ut, er det nok på tide å oppgradere :-)

2. Nettsiden er vanskelig å navigere i

Besøkende ønsker å finne frem raskt. De kom tross alt til nettstedet ditt av en grunn. Hvis de ikke klarer å navigere seg frem til informasjonen de søker, er sjansen stor for at de forsøker lykken et annet sted.

I tillegg kan Google ha problemer med å navigere seg rundt på nettsiden din. Dette vil resultere i lavere søketreff enn hva du ellers ville fått - med en godt navigerbar meny.

Gjeldende trender er en navigasjonslinje i toppen av nettsiden, med få undermenyer. Hvis de besøkende ikke finner en slik navigasjonslinje, er det ikke sikkert de ønsker å bruke mer tid på å finne frem.

rotete-nettside.jpg

Dette er en visuelt stilig nettside, men ikke veldig navigerbar.

3. Nettsiden er ikke responsivt

Med responsivt menes tilpasset til mobil. I dag har de aller fleste av oss en smarttelefon i lomma. Alle nettsidene vi besøker på mobilen må være tilpasset mobil, ellers blir det svært krevende å navigere seg rundt på disse små enhetene. Alt på skjermen vil oppleves veldig smått. Den besøkende vil ha et behov for å zoome inn for å se noe. Dette vil gi en elendig brukeropplevelse, og den besøkende vil raskt være på sin vei.

4. Nettsiden vises ikke i Google søk

Google er kongen av søkemotorene. Det er den aller viktigste søkemotoren å ha gode treff i. Hvis folk er ute etter informasjon, men usikker på hvor de finner den, så googler de. Derfor er det viktig at din nettside når så høyt opp på søkeresultatene som mulig.

Hvis Nettsiden ikke gjør det bra i Google søk, bør den trolig oppdateres. Google loggfører også hvor ofte en nettside oppdateres. Om nettsiden blir sjeldent oppdatert, kan Google anse nettsiden som død, og ikke vise nettsiden som et relevant søketreff.

5. Nettsiden tar lang tid å laste inn

Oppmerksomhetsvinduet til et menneske er ofte ikke lengre enn 8 sekunder. Dette betyr at du har 8 sekunder på å fange oppmerksomheten til den besøkende. Hvis nettsiden er for treg, kan du være sikker på at den besøkende forlater nettsiden og forsøker lykken sin en annen plass.

Årsaken til at et nettsted er tregt, bunner ofte i trege servere eller et dårlig utviklet nettsted.

Er nettsiden din utdatert?

Hvis nettsiden din har noen av problemene nevnt over, er det trolig på tide å restaurere eller bygge et nytt nettsted. Forsøk å gå i gjennom punktene over, og se hvor problemene på din nettside ligger. Hva mangler? Hva kan bli forbedret? En nettside er et levende dokument, som krever å bli oppdatert med jevne mellomrom.

Du trenger ikke sitte med alle svarene, men å evaluere nettsiden din kan ta deg et steg nærmere å nå forretningsmålene dine.

Trenger du en evaluering av nettstedet ditt? Ta kontakt med oss. Vi er tilgjengelige 24 timer i døgnet for å bistå deg.

Skrevet av Stephan Valois September 28, 2020

Kontakt oss

Bruk skjemaet under for å kontakte oss. Vi gleder oss til å bli kjent med deg, din organisasjon, og hvordan vi kan hjelpe deg til mer suksess

954 14 221